назад

Фахівці Коростенського центру правової допомоги долучилися до святкування Міжнародного дня захисту дітей

06.06.2017 - ditu 6Фахівці Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги 1 червня долучилися до святкування Міжнародного дня захисту дітей. Адже раннє ознайомлення з правами людини сприяє моральному становленню особистості дитини, формування етичних уявлень, гуманних почуттів і взаємовідносин, допомагає прищепити повагу до себе і іншим людям. Знайомлячись з правами, діти навчаться зважати на думку та інтереси інших людей, захищати слабких, справедливо вирішувати суперечки та конфлікти.

Інтегратор Коростенського місцевого центру Оксана Сергієнко спільно з Коростенським міським ЦСДМ, Коростенським районним ЦСДМ, службою у справах дітей Коростенської міської ради та службою у справах дітей Коростенської РДА взяла участь у святкових заходах, організованих для дітей та підлітків, зустрічей керівництва міста, району, об’єднаних територіальних громад із соціально незахищеними категоріями дітей.

06.06.2017 - ditu 1

Під час свого виступу інтегратор центру правової допомоги розповіла чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня. «За однією з версій, в 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров’я і благополуччя дітей були як ніколи актуальні, в 1949 році в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинну боротьби за забезпечення міцного миру як єдиної гарантії щастя дітей. Через рік, в 1950 року 1 червня був проведений перший Міжнародний день захисту дітей, після чого це свято проводиться щорічно», – розповіла присутнім Оксана Сергієнко.

Цього ж дня фахівці Коростенського центру правової допомоги провели виїзний консультаційний пункт спільно з працівниками Коростенського міського ЦСДМ для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та їх батьків, під час якого проінформовали про систему БПД та розповсюдили буклети на тему: «Соціальний захист дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування».

Фахівці Овруцького бюро правової допомоги провели захід у ДНЗ №1 «Ромашка» на тему: «Дитино, знай свої права з садочка!» під якого розповіли про права дітей в ігровій формі та розповсюдили серед дошкільнят буклети з правами дітей у вигляді картинок.

06.06.2017 - ditu 6

«У дошкільні роки найбільш активно формуються погляди, життєві позиції. типові мотиви поведінки особистості. І від того, яке розуміння права і ставлення до нього виробляється в цей період становлення особистості, багато в чому залежить і подальша поведінка людини у правовій сфері», – запевнили фахівці Овруцького бюро правової допомоги.

Працівники Лугинського бюро правової допомоги спільно з службою у справах дітей Лугинської РДА та Лугинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді підготували дитячий майданчик та взяли участь у відкритті літнього дитячого табору для учнів початкових класів в смт. Лугини.

Дітей та їх батьків проінформували про Конвенцію про права дитини, розповіли про функції бюро та центрів правової допомоги, наголосили на можливості звернутися до Лугинського бюро за захистом у випадку потерпання від насилля в сім’ї.

06.06.2017 - ditu 2

Працівники Хорошівського бюро правової допомоги спільно з працівниками служби у справах дітей та відділу освіти РДА взяли участь в заходах, які проводились в районі з нагоди «Дня захисту дітей». На заходах роздавали інформаційні матеріали у вигляді буклетів дітям, батькам, вчителям, працівникам служб та установ району на тему: «Соціальний захист дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування».

06.06.2017 - ditu 7
06.06.2017 - ditu 8
06.06.2017 - ditu 10

Головний спеціаліст Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв спільно керівництвом літнього оздоровчого табору «Лісова Казка» при Малинській ЗОШ № 3 взяв участь у проведенні святкових заходів серед дітей табору на тему: «Дитино! Знай свої права» та виступив з роз’ясненням основоположних принципів прав дитини.

06.06.2017 - ditu 3

2 червня в смт. Народичі відбулося святкування, присвячене «Дню захисту дітей». У проведенні святкових заходів взяла участь начальник Народицького бюро правової допомоги Ірина Завацька: провела вуличне навчання школярів на тему: «Своє право: знати, вміти, захистити»; взяла участь проведенні конкурсу малюнків.

06.06.2017 - ditu 4 06.06.2017 - ditu 5

Довідково:

Коростенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Коростень, вул. Сосновського, 28-г, тел.: (04142) 5-09-45,49
Лугинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Лугини, вул. Горького, 8Г/42, тел.:(04161) 9-14-20
Малинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Лисенка, 19, тел.:(04133) 9-74-20
Народицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, тел.:(04140) 2-16-41
Овруцьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Овруч, Героїв Майдану, 1/21, тел.:(04148) 4-51-55
Хорошівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Хорошів, вул. Незалежності, 4, тел.:(04145) 3-36-59