назад

Директора Регіонального центру обрано Координатором з організаційної роботи Комітету системи правосуддя в Одеській області

klishina 4Сьогодні, 04 грудня 2017 року, відбулося робоче засідання Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області, який був створений за ініціативою Канадського проекту підтримки судової реформи в Україні.

До Комітету увійшли представники судів, адвокатури, юстиції, прокуратури, поліції та системи безоплатної правової допомоги в Одеській області. Зустріч відбулася за участю Олега Шакова, директора Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади.

Комунікаційний комітет системи правосуддя є робочою групою, до складу якої входитимуть спеціалісти комунікаційних служб ключових органів місцевої влади, установ системи правосуддя і правоохоронних органів Одеського регіону.

Цей комітет створюється в якості майданчика для обговорення питань зв’язків зі ЗМІ і громадськістю, які цікавлять всіх учасників, забезпечення скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають перед судами, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.

Сьогодні у ході засідання головою Комітету був обраний Володимир Куценко, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області.

Координатором з організаційної роботи Комітету стала директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Клішина.

У ході засідання члени Комітету  обговорювали такі питання, як створення Реєстру перекладачів та забезпечення присяжних у судових засіданнях.

Також важливою темою стала комунікація між органами системи правосуддя та ЗМІ, у тому числі питання спільної взаємодії прес-центрів установ, які є членами Комітету.

klishina 2

klishina 3

klishina 6