назад

В області успішно реалізується проект «Я маю право!»

SuR 171204 21Про реалізацію в області загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», де, хто та як можна громадянам отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу – головні меседжі заходу, проведеного 4 грудня для слухачів Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Серед 75 учасників були вчителі математики та фізики, біології та хімії, вихователі дошкільних навчальних закладів.

Наталія Поставська, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів, на зустрічі з освітянами області зазначила, що «одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному».

Учасників інформовано про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги. Таких точок доступу на Сумщині створено 18.

Особливу увагу звернено на реалізацію в області проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Учасників заходів інформовано про графік виїздів, з яким можна ознайомитися на веб-сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та сайт «Я МАЮ ПРАВО!», на якому розміщується актуальна правова інформація.

На сайті проекту Міністерства юстиції «Я маю право!» вже розміщено тематичну актуальну інформацію.

SuR 171204 22

У ході зустрічі відбулося спілкування з педагогами області, які безпосередньо вже мали досвід співпраці з нашими колегами із місцевих центрів з надання БВПД в містах Охтирці та Конотопі.  Приємно було почути позитивні відгуки про їх роботу.

 

На завершенні учасникам заходу повідомлено про Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103, інформовано про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД та поширено інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».