назад

Всеукраїнський тиждень права: знаємо та реалізуємо свої права

OkM 171204 01У рамках тижня права охоплено різні категорії громадян. Так 4 грудня заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Охтирського місцевого центру з надання БВПД Іван Острих провів інформаційно-роз’яснювальний захід у відділенні денного перебування Тростянецького районного територіального центру соціального обслуговування з особами із обмеженими можливостями. Захід проведено спільно з завідувачем відділення Надією Черкашиною.

Присутнім роз’яснено норми Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», а саме: гарантії їх рівності з усіма іншими громадянами, можливостями для участі в соціальних сферах життя суспільства. Зокрема, йшлося про медичне забезпечення, право на безоплатний проїзд у пасажирському міському транспорті, про вибір конкретного виду соціальної допомоги, соціальну реабілітацію осіб з обмеженими можливостями тощо.

OkM 171204 02

Також Іван Острих розповів: «У рамках системи безоплатної правової допомоги громадянин може розраховувати на необхідний пакет послуг. Це захист, здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складання документів процесуального характеру (позовних заяв, скарг тощо). Звісно це не означає, що спори всіх осіб, які звернулися до центру, будуть вирішуватися виключно у судовому порядку. Усі випадки ретельно аналізуються, і часто з’ясовуюється, що клієнту достатньо консультативної допомоги або підтримки у спілкуванні з державними органами. Це заощаджує державні ресурси і запобігає надмірному навантаженню на судову систему».

OkM 171204 03

 

Присутнім роздано інформаційні буклети з контактами Тростянецького бюро правової допомоги:

вул. Л. Татаренка, 4; тел. (05458) 6-60-52.