назад

Ефективний доступ, правова освіта, допомога – безоплатно для вас і вашої родини!

13122016yeremeyeva

Лубенський місцевий центр безоплатної правової допомоги працює поступово, але у швидкому темпі. Ми підтримуємо нужденних людей та найвразливіші верстви населення, змінюючи їхні життя на краще, робимо сильнішими та більш впевненими  у правовому полі.

13 грудня 2016 року начальник відділу правової інформації та консультацій Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Супрун  взяв участь у сесії міської ради.На сесії були присутні депутати міської та обласної рад, керівники відділів та служб виконавчого комітету, представники засобів масової інформації.На сесії розглядали питання про внесення змін до показників бюджету міста.

В цей день начальник відділу правопросвітництва Максим Паляниця провів семінар для тимчасово безробітних в Лубенському міськрайонному центрі зайнятості на тему: “Доступ до безоплатної правової допомоги”. Тим, хто за нинішніх обставин втратив роботу, варто знати, де та які норми закону потрібно шукати. Під час семінару було розглянуті питання стосовно механізму надання безоплатної правової допомоги. Фахівець Лубенського місцевого центру розповів присутнім про можливість отримання безоплатної первинної правової допомоги кожному громадянину без винятку та скористатися безоплатними консультаціями. За необхідності отримання вторинної правової допомоги, адвокатом за рахунок держави можуть скористатися тільки окремі категорії громадян.

У ході лекції Максим Паляниця повідомив телефон гарячої лінії 0-800-213-103 по кримінальним питанням цілодобово  безкоштовно із стаціонарних і мобільних телефонів.

В місті Лубни головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Ольга Єремеєва  в «Університеті третього віку» провела черговий семінар на тему:  “Узагальнення прав громадян під час отримання житлово-комунального обслуговування”, а саме щодо встановлення соціальних стандартів.Не перестає бути актуальною тема житлово-комунального обслуговування, а саме щодо встановлення соціальних стандартів. Підопічним університету було цікаво розібратися в деяких тонкощах і нюансах,  змінах в наданні субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, поверненні залишків невикористаних сум субсидій,  нарахувань, виплат, пільг,  та інше. Під час лекції були розглянуті наступні питання: інформація для споживачів газу, зобов’язання; забезпечення своєчасної та повної оплати; не допускати несанкціонованого відбору природного газу; забезпечення допуску представників постачальника за пред’явленням службового посвідчення на територію власних об’єктів для звірки даних фактичного споживання природного газу; у разі порушення або невиконання своїх обов’язків споживачем яка відповідальність згідно із законом наступає та як нараховується субсидія

Під час лекції у слухачів виникли питання як розраховуються пільги та субсидії по-новому.  Для вирішення цього питання  фахівець Цетру разом зі студентами університету зробили перерахунки відповідно до норм. В процесі розрахунків всі питання знайшли свої відповіді. Фахівець нагадала, що діє комунальна розстрочка за теплопостачання, тому можна буде платити частинами упродовж року.

У ході лекції Ольга Єремеєва розповіла, як перевірити свій димар, бо від правильної роботи димоходів та вентиляційних каналів безпосередньо залежить ваше здоров`я та здоров’я ваших близьких. Деякі питання цієї теми були звичайними, але не зрозумілими до цього часу  громадянам. Тому під час розповіді присутні дізнались, хто може перевіряти та прочищати вентиляцію, з якою періодичністю та інше. Лекція була цікавою та пізнавальною, про що свідчить жвава дискусія, організована слухачами.

У відділі «Чорнухинське бюро правової допомоги» працівники провели робочу зустріч із головним спеціалістом-юрисконсультом апарату Чорнухинської райдержадміністрації Іваном Назаренком. Під час бесіди було обговорено питання щодо співпраці та координації своєї діяльності в частині надання правової допомоги населенню Чорнухинського району. Заступник начальника відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» Жанна Шульга наголосила, що суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги в Україні є також органи виконавчої влади, тому основними спільними завданнями є підвищення правової свідомості громадян. Також було обговорено питання щодо проведення засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради  з правової освіти населення при Чорнухинській райдержадміністрації. Надано інформаційні матеріали.13122016 robsystri4

Заступник начальника Лохвицького бюро правової допомоги Марією Туник підписано Меморандум про співпрацю з начальником управління праці та соціального захисту населення Лохвицької райдержадміністрації Наталією Інденко. Метою Меморандуму є взаємодія та координація діяльності сторін для взаємодопомоги та отримання позитивного результату в реалізації прав та соціальних гарантій особами, які одержують соціальну  допомогу, субсидії та пільги в установленому законодавством порядку.13122016memorandymloh