назад

Екологія: правові аспекти – зустріч фахівців системи безоплатної правової допомоги з учнями гімназії в межах проекту Zero Waste School

Фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області на запрошення педагогів та учнів гімназії-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей взяли участь у масштабному заході в межах проекту Zero Waste School. Школярі реалізують його, адже мають активну життєву позицію й долучаються до активностей, спрямованих на впровадження культури сортування відходів у своїй школі, громаді, а також захисту навколишнього середовища в цілому. Не менш важливим є й правовий аспект цього питання, яке роз’яснили фахівці системи безоплатної правової допомоги.

Зокрема, Олексій Рибалка ознайомив учнів з обов’язками громадян у сфері захисту навколишнього природного середовища. «Слід зазначити, що існує юридична відповідальність за порушення екологічного законодавства, зокрема дисциплінарна, адміністративна, цивільна та кримінальна», – зазначив юрист.

Також діти дізналися, як поводитися в лісі у пожежонебезпечний період і про суми штрафів, передбачених за порушення. Окремо обговорили й питання порубки лісів й відповідальність громадян за незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка.

Учням гімназії фахівці системи безоплатної правової допомоги запропонували переглянути тематичний відеоролик, у якому демонтсруються способи сортування відходів, економії водних та енерго ресурсів, а також надаються загальні поради щодо захисту навколишнього середовища.