назад

Продовжується інформування школярів як протидіяти булінгу

За статистикою, із проявами булінгу в Україні стикаються 7 із 10 дітей. Шкільне цькування однолітків, поширюється через популярність насильницької моделі поведінки.
Що таке булінг, до чого може призвести ігнорування булінгу, як його попередити та які є практичні інструменти створення безпечного середовища в закладі освіти? На ці та інші питання дали відповідь співробітники системи БПД під час проведення правопросвітницьких заходів у навчальних закладах міст та районів Золотоніщини.
В межах Всеукраїнського тижня протидії булінгу, який проходив в Україні з 16 по 20 вересня, працівники Золотоніського місцевого центру та Бюро правової допомоги, спільно з партнерами об’єдналися разом, щоб максимально привернути увагу дітей до проблеми булінгу і сформувати нетерпимість до цього явища.
За допомогою соціальних відеороликів, мультфільмів, вправ та презентацій, учнівська та студентська молодь ознайомилась з поняттям булінгу, його видами та проявами, відповідальністю. Діти разом вчилися відрізняти звичайний конфлікт від булінгу. Дізналися, що за більш детальною інформацією з даного питання або за захистом своїх прав вони можуть звернутися до місцевого центру чи бюро правової допомоги, або скористатися телефоном контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.
Якщо ж дитині необхідна психологічна допомога, слід зателефонувати на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111.
На знак протидії булінгу у своєму навчальному закладі, наймолодші школярі зробили ланцюжок доброти, щоб показати єдність проти булінгу. Старші учні та студенти залюбки долучилися до тематичних флешмобів #РазомПротиБулінгу, #СтопБулінг, щоб показати всім, що #БулитиНЕкруто.