назад

Учням та студентам с. Іркліїв розповіли про булінг та секстинг

Будь-яка дитина може опинитись у ситуації, коли її ображають, висміюють або бойкотують. Або ж навпаки, може сама приєднатися до тих, хто знущається над іншою дитиною. Жертвою булінгу може виявитися кожен, хто не “вписався” в колектив.
Так само, будь-яка дитина може стати жертвою секстингу – явища, коли дитину шахрайським шляхом змушують надсилати свої інтимні фото, з метою шантажу або отримання коштів.
Про те, що таке булінг, секстинг (сексторшен), онлайн грумінг і яка відповідальність передбачена законом за ці діяння, розповіли учням 7-11 класів Іркліївської ЗОШ та студентам Іркліївського професійно аграрного ліцею працівники Чорнобаївського бюро правової допомоги та державної виконавчої служби під час правового всеобучу: «STOP булінг! STOP секстинг!», який відбувся на Всеукраїнському тижні протидії булінгу 18 вересня.
В інтерактивній формі діти та студенти дізналися про можливі механізми реагування на випадки агресивної поведінки та про захист постраждалих осіб. На прикладах життєвих ситуацій молодь вчилася визначати, йдеться про булінг чи про конфлікт і як діяти в тому чи іншому випадку.
Переглянувши тематичний ролик «Стоп секстинг», діти більше дізнались яку небезпеку несе в собі таке явище як секстинг та переконалися, що люди в інтернет-мережі не завжди ті, за кого себе видають.
Після завершення заходів, учасники задали спікерам запитання, які їх цікавили, а також отримали інформаційні буклети щодо своїх прав.