назад

Фахівці системи БПД на Буковині переймали міжнародний досвід у роботі з відкритими джерелами та кримінальним аналізом

25 квітня фахівці Консультативної місії ЄС в Україні провели у Чернівцях семінар з питань дослідження інформації з відкритих джерел та кримінального аналізу. Ця тема є особливо важливою та актуальною для розслідування міжнародних злочинів та у справах про воєнні злочини.

У семінарі взяли участь представники правоохоронних органів та суддівського корпусу Буковини. Також серед учасників були й директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну та начальник відділу забезпечення роботи контактного центру Ольга Волощук.

Експерти Консультативної місії ЄС в Україні Міхал Вивода, Хуан Карлос Аріас та Хелена Хабракен поділилися з учасниками семінару досвідом використання інформації з відкритих джерел і методів кримінального аналізу під час розслідування міжнародних злочинів. Також наводили приклади використання кримінального аналізу у справах про воєнні злочини. А представник Офісу Генерального прокурора Олексій Гоманюк розповів про надання та отримання міжнародної правової допомоги в рамках розслідування кримінального провадження.