назад
27.06.18

Фахівець системи БПД відновив родинні стосунки матері і дитини

rebenok child newborn 2408До Радивилівського бюро правової допомоги (Рівненська обл.) звернулась громадянка, яка потребувала правової допомоги у відновленні батьківських прав.

Заявниця зазначила, що у 2006 р. вона була позбавлена батьківських прав щодо своєї однорічної доньки через зловживання алкоголем та наркотичними речовинами. З того часу донькою опікувалась бабуся.

Згодом, вийшовши заміж, змінивши кардинально спосіб життя та народивши у шлюбі другу дитину, жінка усвідомила свої помилки та спробувала відновити спілкування з донькою. Попри порозуміння між мамою та донькою через юридичні перепони жінка не могла відновити батьківство та повноцінно опікуватись дитиною. Ситуацію допомогла розв’язати начальник Радивилівського БПД Марія Поволоцька, яка підготувала відповідний позов до суду та, представляючи у суді інтереси заявниці, сприяла відновленню родини. Рішенням Радивилівського районного суду клієнтку системи БПД поновлено у батьківських правах відносно її доньки.

«Головним є те, що у цій справі всі учасники, у тому числі юрист системи БПД, керувались виключно інтересами дитини, тому до уваги брались та аналізувались всі докази та обставини справи. Органи опіки і піклування двох районів Рівненщини, які виступали відповідачами у цій справі, також підтвердили, що клієнтка Радивилівського бюро правової допомоги змінила свій спосіб життя і наразі її батьківські права можуть бути поновлені», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, коментуючи матеріали справи. Він нагадав, що згідно з нещодавніми змінами до законодавства всі діти стали повноправними клієнтами системи безоплатної правової допомоги, тож зараз Координаційний центр велику увагу приділяє правопросвітництву серед школярів, аби діти знали, куди вертатися по допомогу у разі потреби.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter