назад

Фахівці ГТУЮ та системи БПД зустрілись з майбутніми юристами Дніпропетровщини

viber image3У середу, 11 січня 2017 року, в приміщенні Головного територіального управлінні юстиції в Дніпропетровській області відбувся брифінг на тему: «Мінюст – флагман реформ країни. Підсумки діяльності та основні пріоритети на майбутнє». Участь у заході взяла також директор Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Людмила Яцуба.

На зустріч із студентами юридичних факультетів дніпропетровських ВУЗів та представниками ЗМІ завітали начальник Головного територіального управління юстиції Леонід Маньковський, його перший заступник Ольга Захарова, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби, начальник Управління державної виконавчої служби обласного управління юстиції Андрій П’ятницький, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації, начальник Управління державної реєстрації Тимофій Дудін. А також заступник начальника управління, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації обласного управління юстиції Наталя Щебликіна, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дніпропетровської областіЛюдмила Яцуба,директор Дніпропетровської філії ДП «СЕТАМ»Вікторія Нечаєва.

Леонід Маньковський підбив підсумки роботи Головного територіального управління юстиції за минулий рік, а також проінформував про нові послуги та сервіси, які запрацювали у 2017 році. Андрій П’ятницький розповів присутнім на заході студентам про радикальне переформатування виконавчої служби та запропонував молоді взяти безпосередню участь в її роботі – спробувати себе в майбутньому у ролі державних чи приватних виконавців. Вікторія Нечаєва ознайомила майбутніх юристів із роботою сайту «Сетам», на якому можна взяти участь в електронних торгах та придбати майно, арештоване за борги державною виконавчою службою.

Про роботу системи безоплатної правової допомоги розповіла студентам Ольга Захарова, яка навела переконливі статистичні дані, що ілюструють масштабність роботи, проведеної центрами та бюро правової допомоги по всій Україні. А це – більше 240 тисяч звернень громадян за правовою допомогою у некримінальних справах за 2016 рік та 517 виправдовувальних вироків у кримінальних справах.

З діяльністю Дніпропетровського регіонального центру з надання БВПД детально ознайомила присутніх Людмила Яцуба. Вона наголосила на тому, що Регіональний центр працює у цілодобовому режимі, тим самим забезпечуючи право громадян на адвоката за кошт держави 24 години на добу.

Важливо також, що для того, щоб отримати правову допомогу, мешканцям віддалених районів не потрібно їхати до обласного центру – фахівці системи БПД консультують у 8 місцевих центрах та 25 бюро по всій Дніпропетровщині (адреси можна знайти тут).

  Очільниця центру також повідомила, що 5 січня вступив в силу Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким, зокрема, внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. «Мова іде найперше провнутрішньо переміщених осіб та осіб, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу, – зазаначила Людмила Яцуба. – А це сьогодні близько 1, 7 млн. громадян, які зареєстровані як ВПО. Така ж соціальна гарантія встановлена і дляосіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій (на сьогодні їх близько 275 000 осіб), іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань».

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою:м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519. Адреси місцевих центрів та бюро можна переглянути тут.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

{gallery}news/2017/01/11{/gallery}