назад

Фахівці Новоград-Волинського місцевого центру розповіли людям з вадами зору про можливість отримання безоплатної правової допомоги

24.05.2016 - YTOG 224 травня працівники Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з представниками Управління праці та соціального захисту населення м. Новоград-Волинський провели зустріч із членами територіальної первинної організації УТОС.

У ході зустрічі завідувач сектору-юрисконсульт з питань юридичної роботи та дотримання пенсійного законодавства Управління праці та соціального захисту населення Володимир Правило роз’яснив присутнім про пільги, які передбачені законодавством для інвалідів, питання виплат соціального забезпечення, одноразової матеріальної допомоги та питань соціального захисту.

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Новоград-Волинського місцевого центру Віталій Радзивіл розповів про порядок звернення до місцевих центрів та графік роботи центрів. Окремо спеціаліст наголосив на категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Також навів приклади з успішної практики роботи адвокатів, призначених Центром. Це впевнило слухачів зустрічі в ефективності роботи адвокатів.

Користуючись нагодою, Віталій Радзивіл сповістив присутніх про відкриття бюро правової допомоги, його функції та проведення конкурсу на посади керівників бюро.

«Враховуючи те, що члени УТОСу є людьми з вадами зору, для них актуальна можливість дистанційного доступу до системи БВПД та адресної правової допомоги», – відмітив Віталій Радзивіл та детально розповів про виклик спеціаліста місцевого центру для надання адресної правової допомоги.

На кінець зустрічі у присутніх виникло багато запитань до юристів, зокрема, щодо порушення їх законного права на пільговий проїзд у громадському транспорті у міста Новоград-Волинський та районі.

24.05.2016 - YTOG 1 24.05.2016 - YTOG 3
24.05.2016 - YTOG 4