назад
05.09.17

Фахівці Олександрійського місцевого центру з надання БВПД консультують громадян з питань рейдерських захоплень земель

02Протягом серпня місяця працівники Олександрійського місцевого центру та бюро правової допомоги здійснили 12 виїздів у мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги у віддалених населених пунктах та надали правову допомогу 30 громадянам з питань рейдерського захоплення землі та врожаю.
Сьогодні питання боротьби з рейдерством в Україні є найгарячішою темою, тому, за ініціативи Міністра юстиції Павла Петренка, з 14 серпня 2017 року, відповідно до графіку, фахівці Олександрійського місцевого центру та бюро правової допомоги у мобільних точках доступу до безоплатної правової допомоги надають юридичну допомогу людям у селах та районних центрах.
  
03
 
04
 
Під час прийому серед громадян проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з питань захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та можливості отримання безоплатної правової допомоги.
 
05
 
Головний напрямок роботи «мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги» – протидія аграрному рейдерству й консультування з питань антирейдерського законодавства. Але громадян, які зверталися до фахівців центру, цікавлять не тільки земельні питання, але й питання сімейного права, соціального захисту, виконання договірних зобов’язань.
 У вересні місяці відповідно до графіку буде здійснюватись прийом громадян в мобільних точках доступу в Приютівській селищній та Войнівській сільській раді Олександрійського району, Володимирівській сільській раді Знам’янського району, Івангородській сільській раді Олександрівського району, Попівської сільської ради Онуфріївського району, Богданівській сільській раді Петрівського району.
За додатковою інформацією можна звернутися до Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18. Тел.: (05235) 7-04-40, 7-04-04, або до бюро правової допомоги:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13А.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.