назад

Фахівці патрульної поліції і місцевих центрів БПД спільно працюють над посиленням правової спроможності громад

18358849 1868420290098777 1695289452904000461 o11 травня у Криворізькій школі-інтернаті №9 відбувся правоосвітній захід “Ти і поліція”. На зустріч до школярів прийшли представники Патрульної поліції Кривого Рогу, ГО “Криворізький Центр Розслідувань” та фахівці Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дорослі спільно з дітьми переглянули мультфільми на правову тематику, обговорили права та обов’язки громадян у випадку спілкування з поліцією, розповіли юним громадянам про інструменти захисту їх прав. Так, мало хто з вихованців знав про те, що має право вести фото- або відео зйомку під час спілкування з представниками поліції.  Можна також, чемно запитавши, сфотографувати посвідчення або службовий жетон поліцейського. Дітям наголосили – дуже важливо поводити себе чемно та спокійно, адже три основні правила спілкування з поліцейськими: НЕ провокуй! НЕ тікай! НЕ бійся! 

Патрульні поліцейські Володимир Янович та Микола Єрошкін розповіли про обов’язки громадян, наголосивши на тому, що саме від активної життєвої позиції кожного залежать позитивні зміни в країні. Розказали вони і цікаві історії зі своїх робочих буднів – про те, як завдяки дітям змогли швидко локалізувати пожежу, як підвозили дівчину, яка пізно ввечері поверталась додому.

У ході зустрічі начальник відділу правопросвітництва Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталя Кожем’яка розказала школярам про те, як функціонує система безоплатної правової допомоги і яку допомогу можна отримати в центрах з надання БВПД. Наприкінці зустрічі діти отримали  практичні поради та інформаційні буклети, які нададуть їм можливість на дозвіллі повторити все те, про що говорилось під час зустрічі.

Як слід себе поводити, щоб запобігти правопорушенню, як уникнути конфлікту і тим самим не нашкодити собі ще більше — про це і багато іншого дорослі в ігровій формі розказали дітям під час зустрічі у криворізькій школі. І якщо на початку заходу питань до виступаючих не виникало, то наприкінці, завдяки дружній та невимушеній атмосфері, між учасниками зустрічі відбулась жвава розмова. Це, без сумніву, великий позитив, адже тільки активні громадяни зможуть захищати свої права, а відповідальні – не залишатимуться байдужими до зла та несправедливості.  Таким чином співпраця патрульної поліції і місцевих центрів правової допомоги сприяє посиленню правової спроможності громади! 

Нагадуємо, що Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2, тел. 056-405-54-04; (098)040-83-70.

Дізнатись адреси бюро та інших центрів, де можна отримати безоплатну правову допомогу, ви можете за телефоном гарячої телефонної лінії 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/05/5{/gallery}