назад

Фахівці першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД навчалися навичок адвокації

15320298 213318882445850 1897036399 n25 листопада 2016 року у  місті Дніпро пройшов регіональний семінар Українського форуму благодійників, у співпраці з Institute of Analysis and Advocacyта за підтримки благодійного фонду «Дарим радость». Мета заходу – поширення практичних навичок адвокації у сфері взаємодії громадських та інших неприбуткових організацій з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Під час семінару учасники обговорили необхідність внесення змін до установчих договорів неприбуткових організацій та підтвердження статусу неприбутковості у ДФСУ. Головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Єкатерина Чуміна проінформувала присутніх про можливість подання документів для реєстрації змін до статутних документів громадських організацій до восьми місцевих центрів з надання БВПД, що діють у Дніпропетровській області.

Також присутні приділили особливу увагу обговоренню можливостей адвокації – позасудового способу захисту та реалізації прав як окремої особи, так і колективу, просування суспільно-корисних проектів. Організатори представили детальний аналіз кожного кроку на шляху до реалізації ідеї, запропонували широкий вибір інструментарію для подолання перешкод, які іноді виникають у спілкуванні громадських формувань з владою.

Семінар відвідали громадські організації, що діють у абсолютно різних сферах: спорт та дозвілля, боротьба із наркозалежністю та підтримка ВІЛ-позитивних осіб, податкові реформи та підтримка фермерів, захист жінок та підтримка внутрішньо-переміщених осіб і учасників АТО. В тому числі – і фахівці Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД.

Проте, не дивлячись на такі різні сфери діяльності присутніх на семінарі організацій, тема семінару була цікава усім. Адже інструменти адвокації дають змогу підібрати ключ до будь-яких дверей органів влади та місцевого самоврядування, для налагодження діалогу та ефективної взаємодії.

Нагадуємо, що Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

15239285 213318845779187 839290731 n