назад

Тиждень права: візит до Черкаської ВК УДПтС України в Черкаській області № 62

6 грудня 2016 року начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області, адвокат Бакатуро Роман разом з адвокатом, що надає БВПД Андрієм Вовком відвідали Черкаську виправну колонію управління ДПтС України в Черкаській області № 62.

cherk-ec-k62Під час візиту відбулася робоча зустріч з керівництвом установи, в результаті якої досягнуто домовленості щодо співпраці з реалізації права засуджених на безоплатну правову допомогу.
На базі Черкаського навчального центру № 62, що знаходиться на території колонії, представники Регіонального центру поспілкувалися з засудженими, що проходять там навчання. Було проведено лекцію про права людини, розвиток та функціювання системи безоплатної правової допомоги. Роман Бакатуро та Андрій Вовк також відповіли на питання, що цікавили засуджених.
Директор центру Джаліль Азізов провів для гостей екскурсію. За 10 років роботи навчального центру професію здобули вже 945 осіб. Щороку тут навчається 90 слухачів, опановуючи 6 спеціальностей: токар, слюсар, зварювальник, тесля, електрик та швачка. Жодного разу не було недобору «абітурієнтів», попит на навчання високий. Та, за словами директора навчального центру, перевагу віддають тим, хто має за рік звільнитись з колонії, щоб людина встигла отримати професію до звільнення.
Візит відбувався в рамках тижня права відповідно до плану заходів Регіонального центру з надання БВПД.