назад

Відкритий урок на тему: «Права дитини»

CIMG0090 новый размер5 грудня 2016 року працівники Старовижівського бюро правової допомоги у приміщенні Навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – гімназія» смт Стара Вижівка провели відкритий урок для школярів 5 класу на тему: «Права дитини».

Учням наголосили на тому, що всі діти на території України, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану, стану здоров’я мають рівні права і свободи.
В ході відкритого уроку працівники бюро правової допомоги розкрили зміст понять «дитина», «дитинство», «охорона дитинства», «права дитини». Крім того, ознайомили школярів з основними правами дитини, найважливішими з яких є: право на життя; право на ім’я та набуття громадянства; право на збереження своєї індивідуальності; право висловлювати свої погляди і думки з усіх питань; право одержувати і передавати інформацію; на свободу думки, совісті й релігії; на свободу об’єднань; на особисте і сімейне життя, недоторканість житла, таємницю кореспонденції; на захист від посягання на особисте життя, честь і гідність; на повноцінне і достойне життя, на піклування; на користування благами соціального забезпечення; на освіту, відпочинок, дозвілля; на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини.

CIMG0094 новый размер
На завершення школярам наголосили на тому, що держава гарантує всім дітям рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їхніх прав, на підставах та в порядку, встановлених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.

Довідково:
Старовижівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Стара Вижівка, вул. Незалежності, 52, тел. (03346) 21475.