назад

Фахівці Регіонального центру провели лекцію для секретарів сільських, селищних та міських рад

08.12.2016 - leksia sekretariЗ метою інформування про систему безоплатної правової допомоги та налагодження співпраці 8 грудня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Наталія Радушинська провела лекцію для секретарів сільських, селищних та міських рад у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Під час зустрічі заступник директора розповіла про становлення системи БПД, створення Регіонального та місцевих центрів, роз’яснила аспекти правових питань, а особливу увагу звернула на бюро правової допомоги.

«У Житомирській області на виконання доручення Міністра юстиції розпочали роботу 19 бюро правової допомоги.  Зокрема Андрушівське, Любарське, Попільнянське, Романівське, Ружинське, Чуднівське, Брусилівське, Коростишівське, Радомишльське, Черняхівське, Лугинське, Малинське, Народицьке, Овруцьке, Хорошівське, Баранівське, Ємільчинське, Олевське, Пулинське бюро правової допомоги», – зазначила Наталія Радушинська.

Вона наголосила на тому, що покладає надію на плідну співпрацю секретарів сільських, селищних та міських рад із бюро правової допомоги для найбільш ефективного та швидкого задоволення потреб громадян.

«У бюро кожен може скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну юридичну консультацію, – зауважила Наталія Радушинська.Соціально незахищені громадяни  (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді. Також діяльність бюро правової допомоги спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст, сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів».

Деякі учасники заходу вже були знайомі з системою БПД, не одноразово зустрічалися з працівниками бюро і навіть поділилися досвідом співпраці.