назад

Система безоплатної правової допомоги — важливий елемент механізму забезпечення та захисту прав громадян

DSC 0147     Презентацію діяльності системи безоплатної правової допомоги провела 7 грудняначальник відділу представництва Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Адамчук у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти для вчителів правознавства, які проходять підвищення кваліфікації. Захід відбувся в рамках Всеукраїнського тижня права.

     У ході зустрічі вона акцентувала увагу на етапах становлення системи, діяльності місцевих центрів та бюро правової допомоги, особливостях правової допомоги у кримінальних, цивільних і адміністративних справах, категоріях осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

DSC 0163

DSC 0150

     Зустріч провели у формі діалогу, тому всі охочі мали змогу задати питання, що стосувалися як роботи центрів та бюро, так і конкретних правових проблем. Освітяни запитували, яким чином можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також цікавились питаннями спадкового права.