назад

Фахівці Решетилівського бюро правової допомоги захистили інтереси клієнта

Bez imeni 1 660x330

Розлучення в українських сім’ях, на жаль, є досить поширеним явищем. Проте, діти зовсім не винні у тому, що батьки не розуміють один одного та не можуть жити довго та щасливо разом. Більше того, діти потребують піклування, як матеріального, так і духовного. Але що робити, якщо сьогоднішні економічні та соціальні умови життя звичайної людини нагадують суто виживання та не всім до снаги виплачувати аліменти? А якщо нова сім’я, дитина, хворі батьки, з роботи звільнили? В житті трапляється все, то ж багато хто вимушений задуматись про свої можливості сплачувати аліменти та зменшувати їх розмір. Якщо проблема є, то  її слід  вирішувати.

До відділу «Решетилівське бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин П., який повідомив, що з моменту ухвалення судом рішення про стягнення з нього аліментів на утримання неповнолітньої дитини, його сімейний стан суттєво змінився, в даний час на його утриманні перебувають ще двоє малолітніх дітей та дружина, яка згідно положень сімейного законодавства потребує матеріальної допомоги. Працівник бюро підготувала позовну заяву та взяла участь у судовому засіданні, де, спираючись на ч. 1 ст. 192 СК України,  довела необхідність зменшення розміру аліментів, які стягуються з клієнта на утримання неповнолітньої дитини. Взявши до уваги положення ст.180 СК України, п. 3 ч. 1 ст. 182 СК України, ч. 1 ст. 192 СК України, суд дійшов висновку, що стягнення з позивача аліментів на утримання неповнолітнього сина у визначеному раніше розмірі, ставить у нерівне матеріальне становище його двох інших малолітніх дітей порівняно з дитиною, на утримання якої з нього стягуються аліменти. Рішенням Решетилівського районного суду Полтавської області від 29 березня 2017 року позов громадянина П. про зменшення розміру аліментів було задоволено. Рішення набрало законної сили 16 квітня 2017 року.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Решетилівськго бюро правової допомоги, яке працює за адресою: с-ще. Решетилівка, вул. Покровського,11, тел. (05363) 2-11-50.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.