назад

Круглий стіл зі студентами навчальних закладів м. Маріуполя на тему «Запити, звернення, петиції: звертаємось до державних органів»

115 травня 2017 року відділом систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Донецькій області (далі – ГТУЮ) проведено круглий стіл зі студентами вищих навчальних закладів м. Маріуполя (Донецького державного університету управління, Маріупольського державного університету) на тему «Запити, звернення, петиції: звертаємось до державних органів».

Під час проведення круглого столу обговорювалися актуальні та проблемні питання сьогодення.

Відкрила семінар Олена Олексіївна Горустович (заступник начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти, управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Донецькій області), привітала присутніх, ознайомила всіх з порядком денним, оголосила список доповідачів та доповіла про електронні петиції, як інноваційний інструмент залучення мешканців місцевих громад до прийняття рішень.

Про порядок і способи звернення громадян, статистику питань з якими громадяни звертаються до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД) у Донецькій та Запорізькій області розповіла Оксана Володимирівна Савицька (заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях), а також надала відповідні роздаткові матеріали, зазнаючи контактну інформацію про центр. 2

Олег Олексійович Батюк (директор Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги), доповів про форму та порядок подання запиту на публічну інформацію, порядок звернення громадян до Маріупольського місцевого центру, строки розгляду і прийняття рішення про надання особі БВПД (призначення чи не призначення представника інтересів), а також навів практичний досвід зі власної адвокатської практики щодо складання запитів на публічну інформацію, надав майбутнім юристам поради і визначив переваги цієї можливості звернення громадян.  

Про відмінність запиту на публічну інформацію та звернення громадян доповіла Дар’я Андріївна Альбермах (головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти, управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Донецькій області).

Таким чином, юні слухачі з інтересом сприймали інформацію, активно долучались до обговорення питань, спілкувались із фахівцями, а також отримали їх кваліфіковані пояснення з найбільш актуальних і хвилюючих їх життєвих ситуацій.

Захід відбувся в приміщенні Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Донецькій області, за адресою: м. Маріуполь, вул. Купріна, 23а.

34

Відділ систематизації законодавства,

правової роботи та правової освіти управління

реєстрації нормативно-правових актів,

правової роботи та правової освіти Головного

територіального управління юстиції у Донецькій області