назад

На захисті учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб

15.05.2017 - BN vpo 34 травня на базі Бердичівської районної центральної бібліотеки інтегратор Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Сікорська спільно з представниками управління праці та соціального захисту населення Бердичівської районної державної адміністрації провели правоосвітню зустріч із внутрішньо переміщеними особами, що проживають на території Бердичівського району.

Присутнім надали вичерпну інформацію щодо можливості працевлаштування, отримання соціальної допомоги та оформлення документів для переведення та отримання пенсії за тимчасовим місцем перебування. Також інтегратор центру правової допомоги розповіла про забезпечення права на отримання безоплатної правової допомоги для переселенців.

Після лекції фахівець центру правової допомоги провела особисте консультування з питань, які стосувалися подання заяви на реєстрацію шлюбу із скороченням терміну, повторної видачі свідоцтва про народження, надання соціальної підтримки, компенсації переселенцям, оформлення та відновлення документів, працевлаштування, влаштування у дошкільні та шкільні установи.

15.05.2017 - BN vpo 2

4 травня в Новоград-Волинському міському центрі соціальних служб, фахівці Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги разом з представниками Всеукраїнського громадського руху «Сила права» провели спільну зустріч із родинами загиблих захисників України та внутрішньо переміщеними особами.

Під час зустрічі фахівці центру правової допомоги не одноразово наголошували на можливості звернутися за безоплатною правовою допомогою до центрів чи бюро.

«Якщо Ви побачили установу з логотипом системи безоплатної правової допомоги, то за підстав і в порядку, визначеному Законом України «Про безоплатну правову допомогу», Ви маєте право на такі види юридичних послуг за рахунок держави: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; забезпечення захисту особи від обвинувачення; надання вторинної правової допомоги; доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України», – наголосив начальник відділу представництва Новоград-Волинського місцевого центру Віталій Радзивіл.

15.05.2017 - BN vpo 1

У ІІ кварталі фахівці центрів правової допомоги Житомирщини планують підписати Меморандум про співпрацю з Всеукраїнським громадським рухом «Сила права» з метою впровадження надання безоплатної правової допомоги та правової освіти громадян України, зокрема таким категоріям осіб, як малозабезпечені, багатодітні, інваліди, особи, що підпадають під дію ЗУ «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту» та інших осіб зазначених в ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» та  захисту прав інших соціально-незахищених верств населення.

Довідково:

Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Бердичів, вул. Чорновола, 9, тел.:(04143) 4-14-42.
Новоград-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Новоград-Волинський, вул. Івана Франка, 31-а, тел.: (041-41) 2-15-82.