назад

Фахівці системи БПД краю продовжують розширювати доступ сільських жителів до безоплатних правових послуг

2017 05 11K1На минулому тижні фахівці Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели виїзне консультування для мешканців села Комарів Кельменецького району Чернівецької області.

Під час виїзного прийому громадян директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Андрій Гульчак надали правові консультації та роз’яснення щодо врегулювання окремих питань земельного, сімейного та спадкового права, а також права на соціальне забезпечення та захист.

В рамках такого консультування громадяни отримали відповіді на актуальні, проблемні для них питання, зокрема щодо оформлення землевпорядних документів, встановлення факту родинних відносин, захисту трудових прав, реалізації соціальних гарантій тощо.

Також громадяни мали змогу дізнатися про те, як функціонує система безоплатної правової допомоги у Кельменецькому районі, які послуги, в якому порядку та кому надаються, про що поінформував Ігор Усатий.

Про нові можливості, якими можуть скористатися громадяни для отримання правових консультацій від фахівців місцевого центру, зокрема за допомогою сучасних інформаційних послуг (Skype-зв’язок, Viber), розповів Андрій Гульчак.

Після прийому громадян Ігор Усатий провів робочу зустріч з головою Комарівської сільської ради, під час якої йшлося про необхідність об’єднання зусиль та проведення спільної роботи задля посилення правової спроможності та правових можливостей сільської громади.

За результатами таких перемовин було досягнуто домовленості щодо форм подальшої взаємодії та узгоджено питання щодо проведення подальших виїзних консультувань на базі сільської ради.

Довідково! Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує правове обслуговування мешканців м. Новодністровськ, Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів Чернівецької області.

У складі місцевого центру функціонують Новодністровське, Сокирянське та Хотинське бюро правової допомоги.

Звернутися до фахівців центру можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9. Телефон: (0 3732) 2 02 01. E-mail: kelmentsi.chernivtsi@legalaid.gov.ua