назад

Фахівці системи БПД нагадали дніпрянам про безпеку подорожей

8 60030 липня 2017 року у Дніпрі за підтримки обласної державної адміністрації пройшла волонтерська акція “Подорожуй безпечно”, у ході якої городянам розповіли, як уберегтися від торговців людьми. Участь у заході взяли і фахівці Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Як зазначила радник голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай, ця проблема в останні роки актуальна для України, а особливо вона загострюється в період подорожей і відпусток. «Ця проблема – надзвичайно важлива для України тому що наша держава зараз знаходиться в стані збройного конфлікту, а факти торгівлі людьми притаманні саме регіонах, де є подібні проблеми», – наголосила Ірина Грицай.

Під час акції «Подорожуй безпечно» представники Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД, соціальні працівники та волонтери розповіли мешканцям Дніпра, як не потрапити в пастку до торговців людьми. Щоб не стати жертвою трудового або сексуального рабства, фахівці радять дуже обережно ставитися до оголошень з пропозиціями роботи і ретельно перевіряти зазначену в них інформацію. Для цього можна зателефонувати на гарячі лінії правоохоронних органів або соціальних служб.

Під час акції патрульні поліцейські провели інтерактивні заняття з дітьми та докладно розповіли, як поводити себе з незнайомцями, де шукати допомоги у складних ситуаціях.

До відома. Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми відзначається 30 липня з 2013 року. Саме тоді Генеральна Асамблея ООН прийняла глобальний план протидії цьому явищу. План, зокрема, включає протидію торгівлі, переслідування злочинців і захист потерпілих.

Нагадуємо, що у разі порушення ваших прав, ви можете звернутися до Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел. (056)742-82-30, (099)232-77-89.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).