назад

Фахівці системи БПД взяли участь у розширеному засіданні колегії ГТУЮ у Закарпатській області

kol 3    У п’ятницю, 4 серпня, в сесійній залі Закарпатської ОДА відбулося розширене засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області за участі фахівців структурних підрозділів ГТУЮ та системи безоплатної правової допомоги краю.

    На порядок денний колегії були винесені питання підсумків роботи ГТУЮ за І півріччя та завдання щодо вдосконалення діяльності у ІІ півріччі 2017 року. З доповіддю про роботу управління з питань держреєстрації нормативно-правових актів, правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства, виконання доручень органів влади вищого рівня, дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» тощо виступив перший заступник начальника ГТУЮ Іван Алмаші. Серед питань засідання також доповідь про роботу ГТУЮ з питань держреєстрації, органів державної виконавчої служби та нотаріату.

    Начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач наголосила, що нині одним з першочергових завдань усіх структурних підрозділів управління, а також фахівців системи БПД є курс на покращення поінформованості населення краю про діяльність установи та усвідомлення громадянами, що «ми є єдиною командою, метою діяльності якої є захист прав кожного мешканця нашої держави». Також Р.Натуркач зазначила, що наразі у державі мають місце низький рівень правової освіти громадян, корупція, небажання працівників вирішувати проблеми громадян на місцях, недосконале законодавство. Для подолання цих негативних чинників Мінюст і започаткував Всеукраїнський проект «Я маю право!», метою якого є формування ново правової свідомості громадян шляхом інформування. Презентуючи проект , начальник управління наголосила, що головним меседжем проекту є «Знаю! Дію! Захищаю!». Громадяни повинні усвідомити, що влада – це партнер у захисті їхніх прав, а працівники управління юстиції та системи БПД – це амбасадори реформ.

kol 2

kol 1

   Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець також акцентував на необхідності посилення інформування мешканців краю та спільних мобільних виїздів працівників юстиції та БПД.
  Після закінчення засідання колегії В.Попадинець провів робочу нараду з питань посилення інформаційної кампанії та розширення мережі мобільних та дистанційних пунктів консультування з директорами Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів та працівниками бюро правової допомоги.