назад

Факультет адвокатури Національного юридичного університету – це майбутні кадри системи БПД

Адвокати – невіддільна частка системи безоплатної правової допомоги. Та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях співпрацює не лише з досвідченими адвокатами. Він «виховує» їх, починаючи зі студентства.

Давній партнер Регіонального центру – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, зокрема, факультет адвокатури. Студенти протягом навчання приходять до Регіонального центру, ознайомлюються з роботою системи БПД, з практичною взаємодією її працівників з адвокатами.

Тож не дивно, що до участі в Конференції, що відбулась із нагоди Дня факультету адвокатури, були запрошені й працівники системи безоплатної правової допомоги, зокрема, Вікторія Гайворонська, заступниця директора Регіонального центру, голова Ради адвокатів Харківської області.

У конференції взяли участь керівництво університету та факультету адвокатури, представники системи БПД, Ради адвокатів Харківської області, органів законодавчої та виконавчої влади, РНБО України,  адвокати-практики та керівники адвокатських бюро, студентська молодь.

На заході обговорили:

– актуальні виклики адвокатури у процесі здійснення представництва і захисту прав, свобод та інтересів осіб і необхідність адаптації програми освітнього процесу під час здобуття вищої освіти майбутніми адвокатами в контексті вимог сьогодення;

– сучасні реалії здійснення адвокатської діяльності в умовах воєнного стану;

– вдосконалення якості вищої освіти, модернізацію освітнього процесу та застосування інновацій під час підготовки студентів – майбутніх адвокатів;

– напрями подальшого співробітництва, у тому числі із системою безоплатної правової допомоги.

Вікторія Гайворонська розповіла учасникам конференції про організацію Регіональним центром роботи адвокатів у воєнний час.