назад

Юридичний блокчейн для учнів Херсона: «Дискримінація у воєнний час: ми всі взаємопов’язані»

З нагоди Всесвітнього дня нульової дискримінації заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Олена Іпатенко  та працівники відділу читального залу Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова на платформі ZOOM для старшокласників ЗЗСО № 55, Херсонської гімназії № 1 та Херсонського академічного ліцею ім. О.В. Мішукова ХМР при ХДУ  провели правопросвітницький захід на тему: «Дискримінація у воєнний час: ми всі взаємопов’язані».

На початку заходу працівники книгозбірні повідомили, що вже протягом десяти років 1-го березня за рішенням ООН у світі щорічно відзначають День нульової дискримінації, наголосили на неприпустимості дискримінації людей та закликали до толерантного ставлення і поваги.

У свою чергу Олена Іпатенко розповіла, що таке дискримінація, якою вона буває, та  підняла досить актуальне на сьогоднішній день  питання -дискримінація у воєнний час. Фахівчиня роз’яснила засади запобігання та протидії дискримінації в Україні, разом з молоддю розглянула випадки дискримінації, пов’язані з війною.

Наприкінці заходу Олена Вікторівна нагадала присутнім про право на безоплатну правову допомогу та  повідомила, куди можна звернутися, щоб її отримати.

Спілкування було легким, змістовним та цікавим, про що свідчить зворотний зв’язок у вигляді схвальних відгуків присутніх та висловлених сподівань на продовження правопросвітницьких заходів у такому форматі в подальшому.