назад

Гендерна дискримінація: ідентифікація та механізм надання правової допомоги

Непоодинокими випадками в практиці юристів системи БПД є допомога у вирішенні питання гендерної дискримінації їхніх клієнтів. Тож, семінар-практикум «Гендерна дискримінація: ідентифікація та механізм надання правової допомоги», що відбувся в Івано-Франківську, зібрав правників з різних регіонів та дав змогу знайти спільне бачення вирішення даної проблеми, а також обмінятися досвідом. Сумщину представляла директорка Регіонального центру з надання БВПД Олена Демченко.

Семінар-практикум, організатором якого виступила Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем», мав на меті презентувати та впровадити застосування методичних рекомендацій «Гендерна дискримінація: ідентифікація та механізм надання правової допомоги» шляхом формування навичок ідентифікації гендерної дискримінації у справах, з якими звертаються до системи БПД клієнти та клієнтки.

Зокрема, правники з різних регіонів України, розглянули такі питання:

  • Основи гендерних знань та поняття дискримінації;
  • Гендерні ролі та гендерні стереотипи;
  • Міжнародне та національне законодавство щодо дискримінації;
  • Розгляд кейсів по ідентифікації дискримінації;
  • Практика Європейського суду з прав людини тощо.

«Даний тренінг дозволив правникам глибше зануритися в питання гендерної дискримінації, яке доволі активно обговорюється в соціумі. Вміння розпізнавати його та якісно надавати правову допомогу клієнтам надзвичайно важливо у роботі юристів системи БПД», – поділилася враженнями сільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.