назад

Гола Пристань: адресна правова допомога в дії

З метою забезпечення рівного доступу представників громад до правосуддя та реалізації гарантованого державою права на отримання якісної правової допомоги, фахівці системи БПД Херсонської області регулярно здійснюють виїзні прийоми громадян та в разі потреби проводять консультування за місцем проживання клієнтів. Оскільки  надання правової допомоги, зокрема людям з інвалідністю, особам похилого віку та одиноким громадянам за місцем їх проживання – один із пріоритетних напрямків нашої роботи.

Так, головна спеціалістка відділу правопросвітництва та надання БПД Голоппристанського місцевого центру Інна Малахова з метою полегшення доступу до правової допомоги особи похилого віку відвідала пані Є. Жінку цікавило питання визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.
Переглянувши документи та з’ясувавши всі обставини справи, Інна Малахова надала фахову консультацію, а також прийняла письмове звернення для надання пані Є. безоплатної вторинної правової допомоги.

Здійснила виїзд за адресою клієнтки і її колега Катерина Брага. Фахівчиня Голопристанського місцевого центру відвідала пані Н., яка потребувала правової допомоги. Жінку цікавили питання повідомлення в поліцію про викрадення паспорта громадянина України та його відновлення, а також підстави та порядок припинення договору довічного утримання. Тож Катерина Брага проконсультувала клієнтку та пояснила алгоритм дій для подальшого вирішення даного питання.

Фахівці системи БПД Херсонщини звертають увагу мешканців області, що  люди  з інвалідністю, люди похилого віку або інші представники соціально незахищених категорій, які з об’єктивних причин не в змозі відвідати місцевий центр чи бюро правової допомоги,  можуть отримати адресні консультації.
Для цього потрібно лише зателефонувати/передати через знайомих чи звернутися письмово, що особа перебуває у складній життєвій ситуації та потребує консультації юриста.
Після чого працівник навідується до особи за вказаною адресою та надасть необхідну правову допомогу.

Під час надання адресної правової допомоги фахівці місцевого центру розповіли про правопросвітницький проєкт «Я МАЮ ПРАВО!» та вручили інформаційно-роз’яснювальні буклети з контактами Голопристанського місцевого центру.

Дізнатись адресу найближчої точки доступу до безоплатної вторинної правової допомоги можна за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги:  0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно в межах України).