назад

Говорили про право на інформацію на завершальному етапі Всеукраїнського тижня права

OkM 171208 318 грудня у Охтирському міськрайонному центрі зайнятості юрист Охтирського МЦ з надання БВПД Іван Острих, у рамках успішної реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!», провів тематичних семінар на тему: «Право на  інформацію» для тимчасово безробітних громадян.Роз’яснено що таке інформація та її види.

Іван Острих акцентувала увагу на те, що на сьогоднішній день не існує загальноприйнятого та вичерпного тлумачення терміну „інформація”. Із латини „інформація” означає ознайомлення, роз’яснення, виклад; повідомлення про стан справ або діяльності; відомості про що-небудь. Він зазначив: «Так, як мова йде про правову галузь, ми маємо дотримуватися законодавчо визначеного терміну в ст. 1 Закону України  „Про інформацію” (інформація – це документовані або публічно оголошені відомості про події та явища, що відбуваються у суспільстві, державі та навколишньому природному середовищі». Також присутнім роз’яснено їхнє право на отримання публічної інформації та порядок складання інформаційного запиту.

Для підвищення обізнаності, широкому загалу, повідомлено контактні дані Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, куди можна звернутися за захистом своїх прав у кримінальних справах та повідомлено телефон гарячої лінії 0 -800-213103. Фахівець центру додав про систему БВПД та ті послуги, які надаються Охтирським місцевим центром з надання БВПД. Усім присутнім залишено візитівки та брошури, виготовлені працівниками Центру.

 

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; тел. (05446) 4-22-23.