назад

Громадські активісти Сумщини разом із представниками міжнародного фонду «Відродження» обговорили проблеми регіону

 

Під час презентації Східноукраїнського регіонального представництва Міжнародного фонду «Відродження» 17 березня говорили також і про розвиток системи безоплатної правової допомоги. 

        На зустріч, яка пройшла в приміщенні бібліотеки банківської академії, завітали представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, державних установ. Так, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області представляла комунікатор Ірина Стегній, а Сумський місцевий центр – інтегратор Наталія Шестерніна.

         Керівник Східноукраїнського регіонального представництва Міжнародного фонду «Відродження» Олена Розсказова презентувала діяльність фонду та ті пріоритетні напрямки, які визначені для роботи в цьому році.

Представники громадських організацій представили найкращі практики – розповіли про проекти, які були реалізовані на Сумщині за підтримки МФ «Відродження».

Йшла мова і про систему безоплатної правової допомоги, яку довгий час підтримує програмна ініціатива «Права людини і правосуддя» цього фонду. Зокрема, громадська організація «Громадське бюро «Правозахист» успішно реалізувала низку проектів, що стосуються правозахисної діяльності, надання якісної первинної правової допомоги. Зараз триває реалізація проекту  «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги як гарантія доступу до якісних юридичних послуг для жителів Сумського, Білопільського та Краснопільського районів Сумської області». Виконавці цієї ініціативи – ГО «Громадське бюро «Правозахист» та Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Насамкінець громадські активісти поділилися з представниками фонду своїм баченням того, на вирішення яких проблем на Сумщині потребує першочергової уваги.