назад

Візит до Райківецької виправної колонії № 78: засудженим розповіли про порядок надання безоплатної правової допомоги

DSCN3349     У РВК № 78 працівники Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області провели заняття із особовим складом установи та пояснили засудженим порядок надання безоплатної правової допомоги.

     17 березня директор Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Наталія Стьопіна і начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Сергій Дрелінський побували у Райківецькій виправній колонії № 78. Програма візиту, з-поміж іншого, включала зустріч із керівництвом установи, заняття з особовим складом, а також особистий прийом засуджених.

     Під час робочої зустрічі із начальником колонії Віктором Туркотом  Наталія Стьопіна та Сергій Дрелінський обговорили подальшу співпрацю Регіонального центру та установи у сфері надання засудженим безоплатної вторинної правової допомоги.

     Заняття із особовим складом колонії мало на меті ознайомити працівників РВК № 78 із основними нормами законодавства про безоплатну правову допомогу та перспективами розвитку системи безоплатної правової допомоги. Як зазначила директор Регіонального центру, в результаті реформування в Україні буде створено понад 400 бюро правової допомоги. з 1 липня цього року такі бюро діятимуть, зокрема, й у кожному районі нашої області.

     Окрім того, співробітникам установи розповіли про нововведення Міністерства юстиції, які успішно працюють уже сьогодні: насамперед це розширення доступу до реєстрів Мін’юсту, можливість отримання онлайн-послуг.

     У ході візиту Наталія Стьопіна і Сергій Дрелінський провели також бесіду із засудженими, під час якої пояснили ув’язненим порядок звернення до Регіонального центру та порядок призначення адвоката. Відтак засуджені мали змогу отримати правові консультації працівників центру під час особистого прийому. 

{gallery}img/novyny/2016/03_Berezen/18_1{/gallery}