назад

Громадяни повинні впливати на формування місцевого бюджету

IMG 1863 новый размер новый размер13 березня 2017 року працівники Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у заході, на якому обговорювали прийняття нормативно-правового акту, що передбачатиме процедуру залучення громадян до формування місцевого бюджету.

На зустрічі, яка відбулася в Ковельському міському культурно-просвітницькому центрі, були присутні представники ГО «Центр зростання громад», міжнародного фонду «Відродження», секретаріату, відділу фінансового управління та депутатського корпусу Ковельської міської ради.

На засіданні обговорили проведений ГО «Центр зростання громад» моніторинг бюджетного процесу в м. Ковелі, вироблення рекомендацій стосовно участі громадян у формуванні міського бюджету та намір підписання Меморандуму «Про готовність реалізовувати рекомендації щодо прозорості, доброчесності та участі громадськості в бюджеті міста Ковеля».IMG 1871 новый размер новый размер

Працівники Ковельського МЦ наголосили, що оприлюднення бюджету на сайті Ковельської міської ради в існуючій табличній формі не дає можливості пересічним громадянам повною мірою зрозуміти цільове призначення заявлених коштів, що унеможливлює використання такої інформації мешканцями міста.

Учасники обговорення зосередилися на можливості розробки більш доступних форм представлення бюджету на сайті Ковельської міської ради, а також на залученні громадян до формування бюджету шляхом оприлюднення інформації через ЗМІ.IMG 1874 новый размер новый размер

Присутнім було представлено формат оновленої сторінки сайту Ковельської міської ради, що прозоро відображає надходження і видатки бюджету і має функцію, яка надає можливість внесення пропозицій користувачами. Окремим важливим пунктом визначили механізм зворотного зв’язку після отримання пропозиції.

Захід проведено в рамках проекту «Підвищення доступності до бюджетного процесу в м. Ковелі та залучення громади до розподілу коштів для вирішення проблем».

Довідково:
Ковельский місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел. (03352) 5-30-63, e-mail: kovel.volyn@legalaid.gov.ua