назад

Громадяни продовжують отримувати безоплатні юридичні консультації фахівців системи БВПД області

kohsyltazia

З метою забезпечення спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, розширення можливостей надання їм як первинної, так і вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, на Полтавщині створена та успішно діє мережа дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги для соціально-вразливих категорій громадян, зокрема таких як: інваліди, люди похилого віку, люди з особливими потребами, ветерани війни, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, внутрішньо переміщені особи, а також для осіб, які проживають у віддалених населених пунктах. Фахівці місцевих центрів та бюро продовжують надавати консультації громадянам у зручному для них режимі.

22 лютого 2017 року на базі Біленченківської сільської ради працював мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Фахові консультації надавав головний спеціаліст Гадяцького бюро правової допомоги Володимир Білоха.Gad vuizdpynkt22022017

Громадянам, що звернулися за отриманням правової допомоги, працівник бюро надав роз’яснення законодавства в сфері соціального захисту населення, а також стосовно реалізації права громадян на усне чи письмове звернення до підприємств, установ та організацій різної форми власності.

Цього ж дня, начальник відділу правової інформації та консультацій Кременчуцького місцевого центру Наталія Чорновол здійснила прийом громадян на базі контакт-центру № 16,17, розташованому по вул. Шевченка 19/3 в м. Кременчуці.

Під час прийому Наталія Чорновол надала допомогу громадянинові у складанні запиту до органу місцевого самоврядування з метою одержання інформації щодо наявності вільних земельних ділянок, згідно Закону України “Про доступ до публічної інформації”.22022017priyomkontaktcentr1617

22 лютого 2017 року керівник Глобинського бюро правової допомоги  Максим Журенко надав “адресну правову допомогу” жителю міста Глобине, інваліду ІІІ групи, який не має можливості самостійно відвідати бюро правової допомоги у зв’язку з тим, що перебуває на стаціонарному лікуванні в закладі охорони здоров’я.22.02.2017kozeladres

Під час зустрічі Максим Журенко вивчив усі представлені документи, з’ясував конкретну проблему клієнта і узгодив спільну правову позицію щодо захисту прав та інтересів особи в суді, з приводу визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування.

22 лютого 2017 року відповідно до графіку функціонування дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги заступник начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Жанна Шульга провела консультаційний прийом громадян у приміщенні  Чорнухинського районного центру зайнятості. За наданням правової консультації звернувся один громадянин з питання трудових відносин. По завершенні  дистанційного прийому громадян працівник Бюро залишила для розміщення на інформаційному стенді державної установи брошури з питань безоплатної правової допомоги.22.02.2017 4ornyhipryjom

В Сенчанській сільській раді відбувся виїзний прийом громадян, який провела заступник начальника Лохвицького бюро правової допомоги Марія Туник. Питання, з якими зверталися громадяни, стосувалися приватизації паїв, поділу спільного майна подружжя та призначення субсидії учасникам АТО. Крім того, Марія Туник  підписала Меморандум про співпрацю з Сенчанською сільською радою. Спільна діяльність Бюро та органу місцевого самоврядування дозволить покращити розповсюдження інформації щодо змісту основних реформ, що здійснює Уряд та забезпечить надання безоплатної вторинної правової допомоги.tynyksr

23 лютого 2017 року в приміщенні Полтавського міського центру зайнятості працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Фахівці Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з параюристом Владиславом Товстоніжком надавали консультації та роз’яснення з питань оформлення спадщини та перерахунку пенсії.20170223 100656

В ході консультацій громадян поінформували про запроваджений Міністерством юстиції України проект щодо забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В подальшому виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги проводитиме прийом громадян (25.05.17, 24.08.17, 23.11.17) з 10:00 до 11:00 за адресою: м. Полтава, вул. Небесної Сотні, 91).

Нагадуємо, Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної  вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:  м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54; тел.: (05366) 3-00-38.

Також реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88.

        Кожен хто потребує правової допомоги має можливість скористатися послугами Гадяцького бюро правової допомоги, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі за адресою: м. Гадяч вул. Шевченка 5, контактний номер телефону (05354) 3 25 05.

Нагадуємо, що Глобинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Глобине, вул. Центральна, 212; тел.: (05365) 2-50-25.

Чорнухинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Чорнухи,вул. Центральна,30, тел. (05340) 5-17-43.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.