назад

Херсонщина: юридичний блокчейн «#Екоцид»

 

Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова організували для учнів Херсонської гімназії №2  та Херсонського ліцею журналістики, економіки і правознавства юридичний блокчейн «#Екоцид», що відбувся на платформі ZOOM. У якості спікерки запросили заступницю директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Олену Іпатенко.

Працівники книгозбірні розкрили поняття «екоцид», яке почало активно використовуватися з 70-х років XX століття, та повідомили, що наразі в Україні відбувається масштабний воєнний екоцид – порушення екосистеми проживання українців у результаті збройної агресії російської федерації.

Олена Іпатенко зазначила, що екоцид є кримінально караним діянням і згідно з Кримінальним кодексом України цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Особливо тяжкою формою екоциду є воєнний екоцид – порушення екосистем середовища проживання людини в результаті бойових дій, які мають військову і політичну мету.

Наприкінці заходу учням надали номери телефонів та посилання, куди можна повідомити про скоєння екоциду й звернутися за юридичною допомогою.