назад

На Київщині фахівці системи БПД обговорили зі студентами процедуру проведення допиту

Для працівників системи безоплатної вторинної правової допомоги Київщини важливим напрямком роботи є проведення правопросвітницьких заходів для студентів та школярів. Указана робота здійснюється нашими фахівцями з метою підвищення рівня обізнаності освітян про систему безоплатної правової допомоги та роз’яснення механізмів правового регулювання суспільних відносин у різних сферах життєдіяльності.

Цього разу працівниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Ольга Апанович долучилась до проведення засідання-тренінгу наукового гуртка кафедри кримінальних розслідувань «Детектив» Державного податкового університету України, в якому взяло участь понад 40 учасників.

Під час заходу було обговорили питання незаконних дій з фінансовими ресурсами та методології проведення допитів. Також Ольга Апанович  розповіла студентам що таке безоплатна правова допомога, пояснила різницю між первинною та вторинною правовою допомогою, а також поінформувала про суб’єктів права на правову допомогу та шляхи її отримання.

Окрім того, фахівчиня розповіла студентам що таке допит, процедуру проведення допиту підозрюваного, детально зупинившись на особливостях, які передбачені національним законодавством під час здійснення цієї процесуальної дії.

«Відповідно до ст. 63 Конституції України особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом», – зазначила фахівчиня Ольга Апанович.

По завершенню зустрічі Ольга Апанович запросила усіх присутніх студентів стати волонтером системи БПД та отримати унікальний досвід співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги.