назад

Нові волонтери БПД почали свою роботу на Дніпропетровщині

26 квітня виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов у Центрі журналістської солідарності обласної організації Національної спілки журналістів України вручив посвідчення волонтерів БПД студенткам 1-го курсу спеціальності «журналістика» Університету митної справи та фінансів Софії Вихляєвій та Дар’ї Любарській.

Дівчата успішно опанували навчальний курс «Основи волонтерської діяльності», отримавши відповідні сертифікати, а також вже встигли виконати перші завдання від заступниці начальника відділу комунікацій та право просвітництва РЦ з надання БВПД у Дніпропетровській області Наталії Руссу, а саме підготували до публікації на сайті БПД юридичні консультації, створені фахівцями місцевих центрів.

«Звісно, перші кроки у юридичній журналістиці для нас були непростими, але нам подобається вчитися новому, опановуючи будь-які професійні навички, які допоможуть нам мати більше практики. Ближче познайомившись з системою БПД ми також зможемо й більше розповісти про її діяльність та залучити до отримання послуг її юристів більше потенційних клієнтів», –  каже Софія Вихляєва.

Виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов також розповів про систему БПД студентам-журналістам Університету митної справи та фінансів й НТУ «Дніпровська політехніка», що зібралися у Центрі журналістської солідарності, та запросив їх приєднатися до лав волонтерів системи. А заступниця начальника відділу комунікацій та правопросвітництва Наталія Руссу провела для них майстер-клас на тему «Ваш імідж – ваше ВСЕ, або скільки іміджів у журналіста».

«Ми свідомо залучаємо до роботи у проекті «Волонтер БПД» саме майбутніх журналістів, бо хто краще за представників цієї професії може розповісти про її роботу. Звісно, студенти-юристи допомагають саме надавати послуги з безоплатної правової допомоги, а журналісти-початківці – розповісти про ці послуги тим, хто їх потребує», – зазначає Сергій Соколов.