назад

Консультуємо військовослужбовців

У воєнний час потреба військовослужбовців у якісній та вчасній правовій допомозі зростає. Задля забезпечення доступу до правової допомоги за рахунок держави фахівці бюро правової допомоги на Закарпатті проводять правопросвітництво, виїзні прийоми та консультування цієї категорії громадян у госпіталях, військомматах, військових містечках.
Днями прийом та консультування громадян в консультаційному пункті доступу до БПД – Обласному госпіталі ветеранів війни Закарпатської обласної ради провів завідувач Ужгородського бюро правової допомоги Петро Крон.
«Як показує практика, доволі часто військові не обізнані із своїми правами та не мають можливості звернутися за правничою допомогою самостійно, оскільки перебувають на лікуванні. Робота консультаційного пункту в Обласному госпіталі ветеранів війни, зокрема, спрямована на покращення доступу військових до безоплатної правової допомоги та забезпечення надання такої допомоги», – зазначає юрист.
Серед питань, з якими найчастіше звертаються, військовослужбовці такі, як: проходження ЛКК та оскарженні висновків ЛКК до Центральної ЛКК та адміністративного суду; захист у кримінальних справах щодо мобілізованих та військовослужбовців; захист у справах про адміністративні правопорушення; звільнення з військової служби, вихід на пенсію військовослужбовців, перерахунок військової пенсії; подання позовів щодо стягнення невиплаченого грошового та речового забезпечення, бойових виплат та заробітної плати; отримання допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців; отримання допомоги військовослужбовцям при пораненні.
Крім того, військовослужбовцям також надається допомога та консультування при складанні таких документів як: рапорт на відпустку; заява про оскарження рішення ЛЛК; на переведення; на ЛЛК; на звільнення тощо.
У разі якщо Ви потребуєте роз’яснень  зверніться до контактного центру системи  безоплатної правової допомоги за номером 0-800-213-103. Контакт-центр працює щодня — пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00 за київським часом. Для з’єднання з оператором у голосовому меню потрібно натиснути 3.