назад
27.12.16

Інформаційна зустріч «Під одним дахом» для учасників АТО

27122016pidodnumdahom4

27 грудня 2016 року працівниками Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД спільно з працівником Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості було проведено інформаційну зустріч «Під одним дахом» для учасників АТО. Захід відбувся на базі міськрайонного центру зайнятості.

Під час проведення заходу працівник центру зайнятості оголосила присутнім про стан справ на ринку праці, кількість наявних вакансій, розповіла про способи самостійного пошуку роботи, про періодичне проведення ярмарку праці.

У свою чергу працівник Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД розповіла про систему правової допомоги, про можливість учасників АТО звернутися за безоплатною правовою допомогою до місцевого центру, перелік документів необхідних для подання звернення про призначення такої допомоги. Також окремо зазначили про внесені зміни до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», а саме безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань.27122016pidodnumdahom8

Серед присутніх було чимало питань. Зокрема, найболючішим є питання про виділення земельної ділянки; запитували чи зараховується час проходження військової служби в період мобілізації до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах; яким чином обчислюється такий стаж, і які документи можуть це підтвердити. Із зазначених питань громадяни отримали відповідні роз’яснення, їм були надані інформаційні буклети діяльність місцевого центру.