назад

Інформаційно-роз’яснювальна робота з особами засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі

SuM 170321 0На виконання плану спільних заходів на 2017 рік з Білопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за співпрацею з Білопільським районним сектором з питань пробації Білопільським бюро правової допомоги 21 березняпроведено інформаційно-просвітницьку лекцію з особами засудженими до покарання не пов’язаного з позбавленням волі.

Захід проходив на базі Білопільського районного сектору з питань пробації. Для засуджених було роз’яснено ряд правових наслідків, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Метою заходу було роз’яснити даній категорії осіб про запобігання злочинності та повторному вчиненню правопорушень.

Головний спеціаліст Ольга ДРОЗДЕНКО провела інформаційні бесіди з особами засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, роз’яснила, що засудженому гарантується право на правову допомогу.  Вони можуть користуватися послугами адвокатів або інших фахівців у галузі права, які за законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи. Особливу увагу молодих правопорушників зосередили на важливості усвідомлення ними правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації.

По закінченню лекції головний спеціаліст бюро правової допомоги надавала особисті консультації особам, що перебувають на обліку. Під час лекції фахівець бюро наголосила про можливість отримати безоплатну правову допомогу, розповіла про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

 SuM 170321 1

Головний спеціаліст Ольга ДРОЗДЕНКО спільно з начальником Білопільського районного сектору з питань пробації Світланою АЛЮШИНОЮ обговорила питання щодо забезпечення безоплатної правової допомоги засуджених, можливість отримання ними правових консультацій та роз’яснень у «Білопільському бюро правової допомоги», за адресою: місто Білопілля, вулиця Соборна, 53, наш телефон (05443) 9-10-87 або 9-10-89.