назад

Інформування громади с. Великий Вистороп

Начальником відділу Лебединського бюро правової допомоги Сергієм Івановим та головним спеціалістом Євгенією Логвіненко 9 вересня проведена робоча зустріч з сільським головою с. Великий Вистороп Лебединського району СвітланоюЗінченко.

Сергій Іванов звернувся до присутніх та зазначив, що забезпечення потреби в якісній безоплатній правовій допомозі для всіх, хто згідно з  Законом України «Про безоплатну правову допомогу» має на неї право, досягнення європейського рівня правової свідомості територіальних громад – місія БПД.

Фахівці розповіли територіальній громаді села про цілі та графік роботи, правові послуги, які надає бюро.

Головний спеціаліст бюро сказала, що за своїм статусом бюро правової допомоги є структурним підрозділом Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який функціонує з липня 2015 року. «Громадяни, які звернуться до бюро, також будуть забезпечені доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України, де зможуть отримати необхідні дані (витяги, довідки, виписки)», – додала Євгенія Логвіненко.

Крім того, присутніх ознайомлено із запровадженням пілотного проекту в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.

 

Користуючись можливістю, четверо громадян отримали консультації юристів. Було надано роз’яснення з земельних та спадкових питань.

Цього ж дня підписано меморандум про співпрацю з Лебединським районним центром занятості.