назад

Правопросвітницька робота бюро правової допомоги

IMGP3563Працівники бюро правової допомоги Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги беруть активну участь в інформуванні населення району та працівників установ, організацій про діяльність новостворених відділів бюро правової допомоги.
Так, 08 вересня на базі Хотинського районного суду заступник начальника відділу «Хотинське бюро правової допомоги» Олена Костинчук провела презентацію на тему: «Безоплатна правова допомога – ближча та доступніша».

Під час презентації Олена Костинчук ознайомила присутніх з принципами, напрямками діяльності нещодавно відкритого Хотинського бюро правової допомоги та приділила окрему увагу одному з основних завдань бюро – правопросвітництву у територіальній громаді, яке сприятиме підвищенню правової обізнаності мешканців сільської місцевості, зменшенню проявів домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх.
Цього ж дня, начальник відділу «Сокирянське бюро правової допомоги» Олександр Хорошенюк також провів робочу зустріч із працівниками Сокирянського районного суду. Під час зустрічі присутніх повідомлено про основні завдання Бюро та про категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу та ознайомив присутніх з пілотним проектом у сфері державної реєстрації громадських формувань, розповів, як здійснюється реєстрація громадських формувань, які документи потрібні при реєстрації змін до установчих документів, порядок прийняття та видачі документів при реєстрації.
Результатом проведення вищезазначених заходів є налагодження співпраці бюро правової допомоги з установами та організаціями Хотинського та Сокирянського районів області.