назад

«Право стає регулятором життя людини, а не перешкодою на шляху вирішення її особистих завдань», – відзначила начальник Романівського бюро під час тренінгу в територіальному центрі з соціального обслуговування населення Романівської РДА

12.09.2016 - trening RomanivЗ метою вирішення нагальних питань по роботі зі зверненнями громадян, начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська та заступник начальника Жанна Пасенко 12 вересня провели тренінг у територіальному центрі з соціального обслуговування населення Романівської РДА на тему: «Надання правової допомоги в забезпечені доступу особи до БВПД».
Метою тренінгу було не тільки інформування населення про діяльність бюро та налагодження ефективної співпраці, а також обговорення питання щодо уточнення параметрів віднесення особи до категорії малозабезпечених та процедури призначення пільг учасникам АТО, які орендують житлове приміщення.

Начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська в своєму виступі закликала до налагодження співпраці щодо розробки та проведення спільних правопросвітних заходів як для персоналу територіального центру, так і для громадян, якими опікується дана організація.

«Важливість правової грамотності населення важко переоцінити. Правова освіта – невід’ємна частина загальної культури громадянина, умова формування правосвідомості. Вона є запорукою того, що право стає регулятором життя людини, а не перешкодою на шляху вирішення її особистих завдань», – відзначила Світлана Крижанівська.

На завешення тренінгу присутні отримали пам’ятки про перелік осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, згідно ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».