назад

Інформування населення у фокусі правових потреб людини

6

Сьогодні в Регіональному центрі Безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області знімальна група телеканалу «ua:Рівне» для рубрики “Маю право” відзняла ще 6 сюжетів про права громадян. Протягом поточного року телеканал уже показав 12 сюжетів.

Консультації та роз”яснення з найбільш актуальних проблем надали фахівці системи БВПД та адвокати, які співпрацюють з центром.

IMG 3397

Так, заступник директора Рівненського місцевого центру Ольга Мельник розповіла про особливості захисту прав споживачів при купівлі неякісних товарів.

IMG 3348

Адвокат Алла Філатова, голова відділення Асоціації правників України в Рівненській області, надала роз’яснення щодо повернення коштів при придбанні товарів через мережу Інтернет.

IMG 3355

Начальник відділу представництва Рівненського місцевого центру Ірина Маланчук надала консультацію щодо права власності на житло.

IMG 3367

Виконуюча обов’язки директора Сарненського місцевого центру Юлія Міхнова розповіла про особливості захисту порушених прав при використання присадибної ділянки.

IMG 3368

Адвокат Оксана Іовчик – проконсультувала глядачів з питання захисту прав пасажирів громадського транспорту.

IMG 3404

Адвокат Дмитро Ляшко – надав роз’яснення щодо особливостей перерахунку пенсії.

IMG 3420

Важливо, що перелік питань, проаналізованих у відеосюжетах, було сформовано за найбільш поширеними і актуальними зверненнями жителів м.Рівного та області. Такі відеопублікації вже довели свою ефективність як елемент правопросвітницьких заходів, які безпосередньо відповідають потребам громадян.

1

Висловлюємо подяку фахівцям телеканалу «ua:Рівне»: журналістці Марії Коваль, режисеру Костянтину Гнітецькому, телеоператору Роману Шикунцю за плідну співпрацю з популяризації юридичних знань та підвищення правової спроможності населення.