назад

Інформування військовозобов’язаних у Драбові

Конституційним обов’язком українців є захист Вітчизни та територіальної цілісності України. Військовий обов’язок встановлюється з метою підготовки громадян до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ та інших військових формувань відподно до законів України. Складовою частиною військового обов’язку є строкова служба в армії.

2 жовтня в смт. Драбів головним спеціалістом Драбівського бюро правової допомоги Сергієм Михликом та представниками військового  комісаріату проведено вуличну акцію з метою ознайомлення громадян призовного віку щодо особливостей призову в 2019 році.

Чоловіки віком від 20 до 27 років, які визнані придатними до строкової служби і не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов’язані пройти службу в рядах Збройних сил України. Молоді люди яким виповнилось 18 років мають право пройти службу в армії на добровільній основі за контрактом.

Підчас проведення акції громадянам повідомлено інформацію щодо пілотних проектів Міністерства юстиції: “Стоп насильство”, “Стоп булінг”, “Чужих дітей небуває”, “Відповідальне батьківство”, “Чесна платіжка” та реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Для отримання БПД у Драбівському бюро правової допомоги, громадяни можуть звернутися за адресою: смт. Драбів, вул.Шевченка, 11.