назад
04.10.19

В Олександрії відбувся правовий флешмоб «Молодь проти насильства»

Насильство – це примусовий вплив на людину. В залежності від характеру насильницьких дій насильство поділяється на фізичне,  психологічне (емоційне), сексуальне та  економічне.

Захист дітей від жорстокості, попередження злочинів проти них є надзвичайно важливим, соціально значущим і актуальним завданням кожного. З метою привернення уваги молоді до цієї найбільш розповсюдженої форми порушення прав людини, фахівці Олександрійського місцевого центру з надання БВПД спільно з бібліотекарями Олександрійської центральної міської бібліотеки провели правовий флешмоб до Міжнародного дня ненасильства.

«Нерозуміння людиною того, що вона втягнута в насильницькі відносини, позбавляє її можливості отримати допомогу, переосмислити своє життя та  змінити його на краще. Тож, дуже важливо знати свої права для того, щоб розуміти, коли їх порушують та захистити їх у правовий спосіб», – зазначив Володимир Світановський, фахівець Олександрійського місцевого центру з надання БВПД.

Під час заходу, всі бажаючі мали змогу отримати інформацію та правові буклети про заходи щодо протидії насильства та порядок правового захисту.

З поміж іншого, фахівці нагадали громадянам про те, що на Кіровоградщині діють чотири центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 18 бюро правової допомоги, у яких можна отримати правову інформацію, консультацію та роз’яснення, скласти заяви, скарги, процесуальні та інші документи правового характеру, отримати доступ до вторинної правової допомоги та медіації, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.