назад

Інформування засуджених у Луцькому міськрайонному відділі з питань пробації

01 Probacia08 листопада 2017 року начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Андрій Петрик у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» провів захід з інформування засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавлення волі, які перебувають на обліку у Луцькому міськрайонному відділі з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Громадянам, які з’являлися до відділу з питань пробації для періодичної реєстрації, було надано інформацію про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», метою якого є підвищення рівня правової культури та правової свідомості українців шляхом інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб.

02 Probacia

Людям, котрі мають конфлікт із законом, було роз’яснено механізм роботи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та ознайомлено з процедурою призначення адвоката за державний кошт у випадках затримань та арештів осіб у кримінальному та адміністративному порядку, осіб, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, осіб, стосовно яких захисник залучається слідчим або прокурором чи за ухвалою суду, засудженим до покарання у виді обмеження чи позбавлення волі або тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Громадянам, які перебувають на обліку у відділі з питань пробації, було роздано інформаційні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!», а також друковану продукцію про систему безоплатної правової допомоги з додатковою інформацією про функції регіонального і місцевих центрів та бюро правової допомоги з контактними даними установ системи БПД, які знаходяться на території Волинської області.

01 Probacia

Окрім того, в кабінеті прийому громадян було розміщено інформаційний куточок з друкованою продукцією про проект «Я МАЮ ПРАВО!», роботу системи безоплатної правової допомоги та правовою інформацією, яка стосується найпоширеніших побутових питань.

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua