назад

Лекція « Що важливо знати про адміністративну та кримінальну відповідальність!» для студентів Сумського ПХТЛ № 1

SuM 171109 118 листопада Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги був організований правовий лекторій для неповнолітніх.

З якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність? Які види юридичної відповідальності можуть бути визначені неповнолітньому? За якими критеріями розмежовується адміністративна та кримінальна відповідальність? Як не допустити чи запобігти вчиненню правопорушення?

Саме на ці питання студенти Сумського професійного хіміко-технологічного ліцею № 1 отримали відповіді від начальника відділу надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Сумського МЦ Андрія Качанова.

В процесі лекції з’ясували суть поняття адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх, отримали знання про відповідальність за вчинення неправомірних дій. Були наведені приклади з реального життя, наведені показники злочинності серед неповнолітніх у Сумському регіоні та які міри відповідальності були застосовані.

 

Андрій Качанов зазначив, що проведення профілактичних навчальних заходів сприяє зниженню злочинності серед неповнолітніх, формуванню правової свідомості молоді  та почуттю відповідальності за  свої дії.