назад

Інформувати, роз’яснити, допомогти!

З метою проведення інформаційно-роз»яснювальної роботи, для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, інвалідів, пенсіонерів, 09 червня 2017 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб»єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяна Жалобна спільно з фахівцями Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в Золотоніському районі Ларисою Слюсаренко та Ларисою Мельничук здійснили виїзд до Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в Золотоніському районі, що знаходиться у селищі Пальміра Золотоніського району.

Це новостворене відділення стаціонарного догляду є структурним підрозділом Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в Золотоніському районі, розраховане на 30 ліжко-місць для постійного або тимчасового проживання одиноких пенсіонерів.
Завідуюча відділенням Ніна Савісько провела екскурсію по закладу та розповіла про соціальні послуги, що надаються непрацездатним громадянам пенсійного віку, які втратили здатність до самообслуговування. Це жителі різних сіл Золотоніського району, які на старість залишилися самотніми, серед яких є й такі, які повністю втратили рухому активність та прикуті до ліжка. Вони забезпечені цілодобовим медичним доглядом, 4-х разовим харчування, одягом, взуттям та засобами гігієни.
Тетяна Жалобна провела інформаційну зустріч із підопічними відділення, ознайомила їх із діяльністю Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та правовими послугами, які надаються, зокрема для соціально вразливих суспільних груп. Також, надано роз»яснення з деяких питань сімейного та земельного права, слухачі отримали корисні поради як не стати жертвою телефонних шахраїв та інформаційні роздаткові матеріали, буклети.
В цей день, соціальні послуги та безоплатна правова допомога фахівцями Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в Золотоніському районі та Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надавалися Кривоносівській територіальній громаді Золотоніського району. Зустріч відбулася в сільському будинку культури за активного сприяння сільського голови Тетяни Демчинської.
В ході інформаційного заходу Тетяна Жалобна презентувала місцевим жителям систему безоплатної правової допомоги в Україні та зокрема, роботу місцевого центру, який функціонує в місті Золотоноша. Ознайомила зі змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», в частині розширення кола осіб, які мають право на таку допомогу та спрощеною процедурою її отримання.
Особливий інтерес та жваве обговорення викликали питання пенсійної реформи в Україні, реформи в медичній галузі та оновленої програми житлових субсидій, яка була впроваджена з 1 травня цього року.
Не менш активно жителі Кривоносівки цікавились порядком спадкування за законом та заповітом, переліком істотних умов, які необхідно прописати в договорі оренди земельної ділянки (паю), процедурою зняття з реєстрації осіб, які не проживають у будинку тривалий час тощо.
З метою застереження та інформування громадян, які перебувають у групі ризику про те як не стати жертвою телефонних шахраїв та куди звертатися вразі лиха, фахівцем місцевого центру надано фахові поради та поширено соціальні газети з даної тематики.