назад

Іваничівське бюро правової допомоги долучилось до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»!

Ivanyczi B 02Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Так, 27 листопада 2017 року Іваничівське бюро правової допомоги долучилось до даної акції та організувало на базі Іваничівського районного центру зайнятості інформаційно-роз’яснювальний захід для шукачів роботи «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Головний спеціаліст бюро правової допомоги Юрій Гіль наголосив, що насильство в сім’ї – одна з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниженням та жорстокою поведінкою.

Ivanyczi B 01

Подібні дії з боку насильника призводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів родини. Здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, протидія та запобігання будь-яким його проявам, надання правової допомоги особам, які потерпають від такого насильства, мають законну підтримку на рівні держави.

Слід пам’ятати, що саме на захисті сім’ї від насильства стоїть основний Закон держави – Конституція України, яка визначає, що ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність поводженню чи покаранню. Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» визначено органи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї.

Ivanyczi B 02

Учасники заходу дізналися про установи, які опікуються питаннями подолання насильства, ознайомилися з переліком послуг, які вони надають, номерами «гарячих» телефонних ліній.

Обговорили питання, пов’язані з проявами агресії між людьми, як в родині, так і в трудовому колективі. Відвідавши даний семінар, присутні підвищили правову культуру у питаннях запобігання торгівлі людьми, гендерної дискримінації, насильства в сім’ї, розвитку навичок безпечної поведінки.

Під час заходу були розповсюджені інформаційні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!», «Як не стати жертвою торгівлі людьми», «Що таке хабар».

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6. Тел. (03372) 2-20-19, Е-mail: ivanychivske@legalaid.lt.ua